Heatsavr de vloeibare zwembadafdekking
Hoe het werktReferentiesMaatschappelijk Verantwoord OndernemenContact
Wij besparen met Heatsavr

Besparingsrapporten

 

De claim dat Heatsavr tot wel 45% energie bespaart is niet zomaar 'uit de lucht gegrepen'. In het afgelopen twee decennia waarin het product in voortdurende ontwikkeling was is het uitvoerig getest.

 


 

OUTDOOR: Ruim 70% rendement Center Parcs 'De Kempervennen'

 

Center Parcs heeft zich de doelstelling opgelegd om het energieverbruik van de parken met 20% te verlagen. Onder het mom van deze doelstelling is Center Parcs bij hun park de Kempervennen in 2014 aan de slag gegaan met het testen van Heatsavr de vloeibare zwembadafdekking. Resultaat, een rendement van ruim 70%!
- Testrapport Koraalbad, Center Parcs 'De Kempervennen'...

  

INDOOR: Succesvolle test Heatsavr door de Hanzehogeschool Groningen

 

Subtropisch zwembad Aqualaren, Zuidlaren: De resultaten met de Aquariumbak worden bevestigd door de resultaten van het gebruik van Heatsavr in het zwembad Aqualaren zelf. Ondanks het feit dat het de eerste helft van 2013 relatief koud was, was het gasverbruik door Aqualaren 10% lager dan in 2012. Dit komt overeen met een energiebesparing van ongeveer 60 m3 aardgas per vierkante meter zwemoppervlak per jaar.
- dr. B.M. Visser, Lector Hanze University of Applied Sciences (Groningen)
 (open PDF) 

 INDOOR: 21,7% gasbesparing bij binnenbad met overloop, Hoburne Parks, UK

 

De toepassing van Heatsavr op een binnenbad met overloopgoot is volgens de IPMVP standaard geanalyseerd. De IPMVP (International Performance Measurement and Verification Protocol) is 's wereld leidende standaard in energie besparing analyses. De analyse is uitgevoerd door het ISO gecertificeerd EEVS. Volgens deze standaard bespaart het betreffende bad 21,7% op hun gasverbruik. Klik hier om het volledige rapport te lezen.
INDOOR: Arcadis onderzoek Sportfondsen Zevenkampse Ring, Rotterdam

 

Het onderzochte zwembad (Zevenkampse Ring, Rotterdam) bespaart met Heatsavr jaarlijks €5.200,- op waterverwarming. Alleen die besparing maakt de aanschaf van Heatsavr al winstgevend! Naast besparing op waterverwarming wordt er echter óók bespaard op luchtbehandeling, luchtverwarming en onderhoud van het pand. ...Lees verder
OUTDOOR: Arcadis analyse buitenzwembad De Bercken, Reuver

 

"In de vergelijking van gemeten en berekende waarden tussen de verschillende jaren blijkt dat door gebruik van Heatsavr het energieverbruik van zwembad De Bercken in Reuver met circa 20% afgenomen is. Dit is een besparing van ongeveer 6.000-7.000 m3 aardgas per jaar." ...Lees verder 

OUTDOOR: Overloopzwembad, Resort Tenerife

 

De test laat zien dat er positieve resultaten zijn behaald. Er is een potentiele bruto besparing aangetoond van 20 tot 29% en wanneer aangepast voor weersomstandigheden een besparing van 20 tot 27%. Deze test is uitgevoerd op een klein zwembad maar kan flinke besparingen opleveren wanneer opgeschaald naar de grotere zwembaden van de andere resorts van de cliënt. Klik hier om het volledige rapport te lezen.
OUTDOOR: Uitgebreid energieraport hotel buitenbad, Tenerife

 

De resultaten van dit rapport tonen aan dat Heatsavr het resort jaarlijks gemiddeld €2.963,- aan energie kosten kan besparen. Bij de aangegeven besparingen is niet rekening gehouden met de besparingen op water en chloor. Klik hier om het volledige rapport te lezen.

OUTDOOR: Monitoring chloor besparingen buitenbad, Tenerife

 

Het onderzoek toont een besparing van 51.85% in chloor verbruik en een netto kosten besparing van 21.79% aan. Klik hier om het volledige rapport te lezen.

 INDOOR: De Vere Village Hotel 2011

 

In juni t/m september 2011 draaide De Vere Village Hotel te Newcastle (website) een uitgebreide proef met het gebruik van Heatsavr. Zij concluderen een netto kostebesparing per jaar £2.749,-. Klik hier om het volledige pilotverslag te lezen.

INDOOR: Waterworld, Wrexham

 

Het Waterworld Leisure and Activity Centre te Wrexham (website) is een toonaangevend openbaar zwembad op het gebied van energiebesparing. Over de periode van 12 maanden bespaarden zij een indrukwekende £42.657, ondanks de snel stijgende gasprijzen. Heatsavr droeg hier aan bij door de totale gasconsumptie met 33% te verlagen. Klik hier om het volledige verslag te lezen.

 
ONAFHANKELIJKE TESTRESULTATEN

Deze onanfhankelijke tests werden uitgevoerd tussen 1990 en 2006.
Klik hier om op te slaan als PDF (Engels) 
 
Omvang zwembad
Gemeten besparing
Hyatt Regency Grand Cypress, Orlando, FL. 1.2006-2.2006
Buitenbad 260m²
15%
San Diego Marriott Hotel & Marina, CA 12.20.99-01.31.00
Buitenbad 355m²
26%
Sandman HotelVancouver BC 7.16.96-8.13.96
Binnenbad 75m²
55%
Ramada Mission Valley San Diego,CA  12.1-15.99
Buitenbad 37m²
21%
Howard Johnson Hotel, Kent WA 7.7.98-7.21.98
Buitenbad 75m²
42%
Abbott Resorts Seagrove FL 2.12.00-2.26.00
Buitenbad 80m²
40%
Pender Harbour Aquatic Center, Sunshine Coast BC 2.23.98-3.16.98
Binnenbad 140m²
34.5%
Coast Harborside Victoria BC. 2mos, 2003
Binnen/Buitenbad 110m²
37.5%
Four Seasons Resort Aviara, Carlsbad, CA 06.19.99-07.24.99
Buitenbad 28m²
34%

 De Amerikaanse organisatie voor zwembadhouders Professional Pool Operators of America (PPOA) schreef in de derde kwartaaleditie 2002 van hun uitgave Pumproom Press een recensie over de Heatsavr vloeibare afdekking. Om deze na te lezen klik hier(opent nieuw venster).FILTRATIESYSTEMEN EN CHEMICALIËN

 

Heatsavr is toepasbaar in combinatie met elk soort regulier waterbehandelingssysteem, te denken aan bijvoorbeeld: zand-, kool- en glasfilters. De enige uitzondering hierop zijn zwembaden die 100% van het water met ozon filteren. In deze situatie wordt het actieve ingrediënt in Heatsavr teniet gedaan. Zwembaden met een ozon installatie en ureum filter in de bypass modus, vormen geen probleem voor het gebruik van Heatsavr. Heatsavr is verder uitstekend te combineren met alle reguliere zwembadchemicaliën.

 

ONAFHANKELIJKE ONDERZOEKEN NAAR ENERGIEBESPARING

Carmanah Research Ltd.
Aqua Science Consultants Pty. Ltd.

 

 

Energiebesparing Sportfondsen quote