Heatsavr de vloeibare zwembadafdekking
Hoe het werktReferentiesMaatschappelijk Verantwoord OndernemenContact
Wij besparen met Heatsavr

Hoe het werkt

 

Net als een conventionele zwembadafdekking remt Heatsavr verdamping. Verdamping is de voornaamste bron van energieverlies en zorgt ervoor dat een zwembad langdurig verwarmd moet worden. Ongeveer 70% van de kosten die gemaakt worden om een bad te verwarmen wordt veroorzaakt door verdamping. Het is dus zaak deze tot een minimum te beperken.

 

Door een onzichtbare, slechts 1 à 2 moleculen dikke laag Heatsaver vloeistof over uw bad te verspreiden wordt deze verdamping tegengegaan. Heatsavr is gemaakt uit zorgvuldig gekozen bestanddelen die samen lichter dan water zijn en dus op het water blijven drijven. De gebruikte bestanddelen trekken elkaar aan, als ware het magneten. Op deze manier wordt er bovenop het wateroppervlak een dunne, ‘afsluitende’ – maar geheel onzichtbare – laag gevormd die de warmte zolang mogelijk in het water houdt.

 

Butlins Splash Pool Complex (Bognor, Engeland) 

 

Energiebesparing Butlins Zwemparadijs

 

 

Heatsavr automatsiche dosseerpomp
Automatische dosering
Een bad behoeft 0,8 ml per m2 per 24 uur. Verzeker uzelf van consequente dosering middels de zeer precieze Heatsavr™ doseerpomp.

U kunt gewoon zwemmen. Zodra een zwemmer het water betreedt ontstaat een gat in de Heatsavr laag. Echter, zodra de zwemmer het water verlaat zal de laag zich door de moleculaire aantrekkingskracht direct weer sluiten. Zodra de moleculaire laag weer gesloten is vermindert deze de verdampingssnelheid met 50%!

 

 

'Heatsavr wordt door verschillende zwembaden om diverse redenen gebruikt: Om de energie te besparen, om de verdamping van chemicaliën tegen te gaan of om meer controle te krijgen op de luchtvochtigheid en dus het tegen gaan van de gevolgen van een te natte zwemruimte.

 

Heatsavr vloeibare zwembadafdekking is geschikt voor zowel binnen- als buitenzwembaden, groot of klein, conventioneel of overloop (vraag naar dosering) en kan evt. in combinatie met een aanwezige afdekking gebruikt worden voor optimale resultaten!

 

Energiebesparing binnenbaden

 

Energiebesparing buitenbaden